Ge dina ED-patienter hoppet tillbaka!

Problem med potensen är fortfarande något som många män har svårt att prata om. Impotens kan leda till många andra problem i livet, såsom stress, sviktande självförtroende och svåra relationsproblem. Det uppstår lätt onda cirklar.

Du som läkare kan göra stor skillnad för att hjälpa dina patienter med erektil dysfunktion tillbaka till ett fungerande sexliv, genom att få dem att förstå att ingen patient med erektionsproblem behöver ge upp.

Idag finns det många olika sätt att förbättra potensen och den sexuella aktiviteten. Allt ifrån olika PDE5-hämmare med skilda farmakologiska och kliniska egenskaper, till testosteronbehandling och penisimplantat.

Det finns ett stort värde i att låta patienterna prova sig fram mellan de olika preparaten för att finna det som passar bäst, till exempel när det gäller tillslagstid, verkningstid och biverkningar.

Behandlingskostnaden är också ofta en viktig faktor för patienten när han betalar ur egen ficka. Uppmuntra gärna dina ED-patienter att jämföra priserna på apotekens egna hemsidor, eftersom priserna kan skilja sig åt mellan olika kedjor, och även mellan olika generikatillverkare.

Viktiga budskap till din patient med erektil dysfunktion:

  • Den absoluta majoriteten av de som söker hjälp för erektionsstörningar kan behandlas framgångsrikt, oavsett vilken orsak som ligger bakom.
  • Låt gärna partnern delta i diskussionen när det gäller behoven, för att hitta det behandlingsalternativ som passar bäst.
  • Ge inte upp. Idag finns det många olika läkemedel och metoder för att behandla sviktande erektionsförmåga.

Här kan du beställa specifik patientinformation för de patienter som får Spedra.

Här hittar du ett patientfall, man 62 år med erektil dysfunktion (extern länk).